Днес големият Мат Деймън става на 53 години! Звездата му изгрява в

...
Днес големият Мат Деймън става на 53 години! Звездата му изгрява в
Коментари Харесай

Мат Деймън на 53: Талантлив, любящ и винаги на скорост!

Днес големият  Мат Деймън става на 53 години! Звездата му изгрява в Холивуд преди цели две десетилетия с присъединяване в  " Добрият Уил Хънтинг " , а тази година се появи във впечатляващия " Опенхаймер " на Кристофър Нолан.

Той е един т най-многоликите артисти, продуценти и даже сценаристи. За да разбираем триумфа му обаче, трябва да се върнем в детските му години, с цел да проследим живота му още от Кеймбридж (Масачузетс), където остава след развода на родителите си. Именно там се случва най-важното другарство в живота му, което дефинира и ориста му в Холивуд – това с. 



Преди да мечтае за незабравими функции в киното, Деймън започва да учи в Харвард, само че влечението му към актьорската специалност е толкоз мощно, че прекарва множеството време на кастинги и прослушвания, в сравнение с в университета. Затова решава да жертва студентския живот, като заедно с Бен Афлек се местят в Ел Ей, където се пробват да се потвърдят с талантите и упоритостите си. Докато вземат участие в няколко по-скоро посредствени ленти, двамата започват работа по сюжет за филм, който младият Деймън е почнал да написа още в Харвард. През 1997 г. този сюжет се трансформира в един от най-трогателните филми на всички времена – " Добрият Уил Хънтинг " , който справедливо печели на основателите си цели две награди " Оскар ", една от които за сюжет, а другата – за Робин Уилямс в поддържаща роля. 

Филмът за момче с изключителни способности в математиката носи първа номинация за Деймън като артист, той е и неговият пропуск за огромното кино. Следват функции в " Спасяването на редови войник Райън " на Стивън Спилбърг, в " Талантливият мистър Рипли "  по романа на Патриша Хайсмит, както и в " Да откриеш Форестър " на Гас Ван Сант. В сбирката му е и " Бандата на Оушън " на Стивън Содърбърг.



Мат Деймън е от тези артисти, които не се тормозят да вземат участие в разнообразни жанрови продукции. Той е разнолик и друг във всяка една от тях, тъй като е задоволително надарен, с цел да играе в разтърсващи драми и задоволително комичен, с цел да бъде част от прослойка на паметни комедии. Може и на пръв взор да не е задоволително атлетичен, с цел да е част от някоя от вселените на супергероите, въодушевени от комиксите, но пък е толкоз добър, че да превърне един другояче елементарен екшън, в паметна класика. 

Знаете защо приказвам: за екшън поредицата за Джейсън Борн, която прави сериозна поръчка за международен триумф още през 2005 г. Мат Деймън и неговият бягащ и борещ се с неправдата и корупцията персонаж са последните останали да държат равнището на жанра, с цел да не попадне той в графата свръхкомерсиално кино. След появяването на огромен екран на първия филм за вербувания от тайните служби млад мъж, който се трансформира в амбициозно оръжие на корпоративната власт и на държавното управление в сянка, Деймън се трансформира в още по-голяма звезда в Холивуд. 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР